De Voerstreek is een prachtige regio in België die bekend staat om haar schilderachtige dorpjes en uitgestrekte weilanden. Na een lange fietstocht is het heerlijk om even bij te komen en te genieten van een goede maaltijd en een verfrissend drankje. Er zijn er meer dan genoeg brasseries te vinden waar u terecht kunt.

Een brasserie is een type restaurant dat vooral populair is in België en Frankrijk. Het woord ‘brasserie’ is afgeleid van het Franse woord ‘brasser’, wat zoveel betekent als ‘brouwen’. Oorspronkelijk waren brasseries dan ook vooral bekend vanwege hun bier, maar tegenwoordig kunt u er ook terecht voor een uitgebreide lunch of diner.

Hieronder treft u een aantal brasseries aan waar u na een fietstocht heerlijk kunt ontspannen en genieten van lekker eten en drinken.

Hotel Blanckthys

Kinkenberg 6
3798 ’s Gravenvoeren, België

https://www.blanckthys.be/nl/

Hotel Voeren – Brasserie Blanckthys, een natuurrijk rustpunt voor gastvrijheid! Het hotel is gelegen in het centrum van het gezellige ’s-Gravenvoeren en toch weer grenzend aan de natuur.

In al onze verblijven geldt een algemeen rookverbod. Getrainde huisdieren enkel toegelaten op aanvraag. Altijd vooraf verwittigen en niet toegelaten in de comfortkamers en het restaurant.

Abdij van Val-Dieu

Val-Dieu, 227
4880 Aubel

https://www.abbaye-du-val-dieu.be/nl

De brouwerij en het klooster kunnen worden bezocht op afspraak en met een gids

De abdijwinkel blijft open elke dag van 10 tot 18 uur.

Het restaurant heet u welkom.

De binnenplaats, het park, de basiliek en de gemarkeerde wandelingen zijn dagelijkse toegankelijk van 8.30 uur tot zonsondergang.

 

Wij wensen u een aangenaam bezoek !

Afspanning De Swaen

Kinkenberg 7
3798 ’s Gravenvoeren

https://www.brasseriedeberwien.be

Afspanning De Swaen in ’s-Gravenvoeren (Voeren) was al in de 16de eeuw een rustplaats voor paard en reiziger halverwege het postkoetstraject Luik-Aken.

Nu is het de perfecte plaats om op het terras, in de gelagkamer of het restaurant te genieten van streekmaaltijden, zoals de gebakken trip met appelschijven, of de forel op Voerense wijze, vers uit de kwekerij van Sint-Pietersvoeren.

Moeder de Gans

Teuven-Dorp 60
3793 Teuven

https://www.moederdegans.be

Herberg Moeder de Gans heeft een biercafé met talloze soorten bier, een restaurant voor streekgebonden specialiteiten, een wintertuin, een beschutte binnenplaats en een weideterras voor de zonliefhebbers.

Hier bij Moeder de Gans waant u zich in de Provence en is gelegen aan het pittoreske dorpspleintje van Teuven in de Belgische Voerstreek.

Gasterij de Commanderie

Sint-Pieterstraat 15
3792 Sint-Pieters-Voeren

http://www.commanderie.be

Wie een dagje wandelen of fietsen wil starten (of daarvan even wil bijkomen) met een kopje koffie en een heerlijk stukje Limburgse vlaai, wie gewoon zin heeft om gezellig langs te komen, wie iets te vieren heeft of op zoek is naar een leuke activiteit of voor wie gewoon lekker wil eten, is bij ons aan het goede adres.

De unieke ligging vlakbij de 9 bronnen van de Voerstreek maakt deze historische Gasterij tot een ideale ontmoetingsplek.